Unity Proje Oluşturma (Oyun Oluşturmak İçin İlk Adım)
Unity Proje Oluşturma (Oyun Oluşturmak İçin İlk Adım)
Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Unity yi bilgisayarımıza kurduktan sonra oyunumuzu yapmaya başlamak için nasıl yeni bir proje oluşturacağımızdan ve proje oluştururken dikkat etmemiz gereken konulardan bahsedeceğim, daha doğrusu Unity Hub üzerinden projemize bağlı olarak hangi ayarları yapmamız gerektiğini açıklayacağım iyi okumalar.
İlk olarak yeni bir proje oluşturmak için Unity Hub üzerinden "New" butonuna tıklıyoruz, eğer ki sürüm seçmek isterseniz "New" butonunun hemen sağında bulunan "New" butonu ile aynı renkteki butonu kullanarak Unity sürümünü seçebilirsiniz.
"New" Butonunun solunda bulunan "Add" butonu ile daha önceden başkaları tarafından paylaşılmış projeleri ekleyebiliri veya başka bilgisayarda geliştirdiğiniz projeyi bu buton yardımı ile açabilirsiniz.
"Add" butonuna ek olarak proje dosyasını Unity Hub a sürükleyerek de aynı işlemi yapmanız mümkün.
Neyse gelin biz yeni bir proje oluşturalım.
"New" Butonuna tıkladığımız zaman karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere açılacaktır ve buradan bizim projemiz ile ilgili temel ayarları yapmamızı / seçmemizi isteyecektir.
Şimdi bu açılan ekrandaki ayarları ve seçenekleri gelin size dilimin döndüğü kadarıyla açıklayayım.
Templates kısmından oyununuzun hangi şekilde render edileceğini seçersiniz yani biraz daha açmak gerekir ise oyununuzun oyuncuların kamerasında, ekranında nasıl bir görüntü göreceğini seçersiniz.
- 2D/2B Yani iki boyutlu oyun taslağıdır.
- 3D/3B Yani oyunun 3 boyutlu olacağını belirtirsiniz.
- High Definition RP Oyununuzun yüksek kalitede render alacağını söylersiniz ve genel olarak 3D oyunlar için kullanılır.
- Universal Render Pipeline Oyununuzun standart render alacağını söylersiniz ve genel olarak da mobil oyunlar için kullanıldığını söylemeliyim.
2D ve 3D seçenekleri Unity built's in renderer kullanır.
Bu seçeneklerin farklarını soracak olursanız şöyle açıklayayım sizlere
- Unity built's renderer ortalama bir performansa sahip ve ortalama bir çözünürlükte sizlere görüntüleri sunar.
- HDRP ise size oldukça gelişmiş bir görüntü kalitesi sunar ama bu görüntü kalitesinin yanında oyunun oynanacağı cihazın oyun konsolu veya iyi donanımda bir bilgisayar olması gerekir yoksa oldukça düşük fps alırsınız.
- URP ise oldukça hızlı bir render sunar ve görüntü kalitesinin çok da iyi olduğunu söyleyemem ama düşük donanımlı sistemlerde oyununuzun oynanmasını sağladığını için oldukça tercih edilen yöntemlerden birisidir.
Template kısmını bitirdiğimize göre artık gelelim sağ tarafta bulunan Settings kısmına.
"Project Name" projenizin adını belirlediğiniz yerdir. Projenize isim verirken lütfen Türkçe karakter kullanmaktan kaçının ve hatta benden size bir öneri boşluk kullanmaktan da kaçının, boşluk yerine alt çizgi kullanmanızı öneririm çünkü ilerleyen zamanlarda oyunu build alırken Türkçe karakterler sorun çıkartabiliyor. (Boşluk genel olarak çok sıkıntı çıkartmıyor..)
"Location" kısmı projenizi kaydetmek istediğiniz yeri seçtiğiniz kısımdır.
Yukarıdaki yerleri istediğiniz şekilde ayarladıktan sonra "CREATE" butonuna tıklarsanız projeniz için ilk taslak oluşturulmuş olur.
İlk oluşturulan proje açılırken oldukça uzun sürebilir, bu bilgisayarınızın donanımıza bağlıdır.
Yorum Gönder